SaS podporí vo voľbách Hudackého (KDH-SDKÚ-DS)

04.10.2009 Prešov

Prešov 4. októbra (TASR) - Strana Spravodlivosť a solidarita (SaS) vstúpila v Prešovskom samosprávnom kraji (PSK) pri novembrových voľbách predsedu PSK do koalície s KDH a SDKÚ-DS a podporí ich spoločného kandidáta, ...
Predseda strany Richard Sulík a predstavitelia regionálnych štruktúr KDH a SDKÚ-DS Stanislav Kahanec a Štefan Kužma o tom dnes informovali na tlačovej konferencii v Prešove.
Hudacký uviedol, že sa chce presadiť podporou ekonomiky, zvýšením zamestnanosti a znížením rozdielov medzi regiónmi na Slovensku. Veľký priestor vidí vo využití eurofondov v regióne cez Regionálny operačný program.
Ohľadom spolupráce do volieb oslovil Sulíka aj prešovský primátor Pavol Hagyari, ktorý kandiduje na župana. Pre spoluprácu so Smerom-SD na regionálnej úrovni ho však SaS podľa Sulíka odmietla.
Kandidátov na poslancov strana nominuje vlastných. V PSK ich bude 34 a na celom Slovensku 275. V PSK stavajú kandidátov v 12 z 13 volebných obvodov, okrem Medzilaboriec. Kandidátov si vyberali prevažné výzvou a prihlásilo sa ich viac ako 400.
Vlastných kandidátov na župana SaS nestavia nikde, nakoľko sú podľa Sulíka mladou stranou. Zvolili radšej podporu pravicových kandidátov v siedmich krajoch na Slovensku.
Sulík sa vyjadril, že v blížiacich sa voľbách hľadal priestor na dobrú spoluprácu a našiel ho v KDH a SDKÚ-DS, ktoré sú im programovo blízke. Do koalície nejdú kvôli Smeru-SD v Nitre.
Kampaň bude robiť SaS centrálnu ale aj regionálnu. Cieľom je získať 5 percent hlasov. Vzájomná spolupráca na župana bude účasťou kandidáta na stretnutiach s občanmi a iných fórach a používaním logá strany vo volebných materiáloch, dodal Sulík.
 

Vyberte región